Een beeld zegt meer dan 1000 worden
Om te voorkomen dat je project vertraging oploopt, is het betrekken van relevante stakeholders heel belangrijk. Dat kunnen omwonenden zijn, maar ook ondernemers of milieuorganisaties. Maak je daarbij uitsluitend gebruik van traditionele communicatiemiddelen, dan kan het lastig zijn om stakeholders goed te informeren. Je bereikt bijvoorbeeld niet elke doelgroep of stakeholders haken af omdat de content te saai of ingewikkeld is.
Het Online Bezoekerscentrum is de perfecte aanvulling op traditionele communicatiemethodes. Door middel van 360 graden-fotografie en visualisaties ziet de bezoeker een uiterst realistische weergave van de veranderingen in de (leef)omgeving. Naast deze visuele weergave van de werkelijkheid, wordt andere informatie (zoals onderzoeken, rapporten en verslagen) op aantrekkelijke wijze gepresenteerd.
Vraag/antwoord modules maken directe communicatie met stakeholders mogelijk. Omdat het platform 24/7 en vanaf elk device te bezoeken is, is het een laagdrempelige manier voor stakeholders om zich te informeren. Óók als fysieke ontmoetingen als gevolg van een lockdown niet door kunnen gaan.
De voordelen van het Online Bezoekerscentrum
- Bevordert het participatieproces door stakeholders op realistische, transparante en inspirerende wijze bij je project te betrekken
- Fungeert als bibliotheek waarin alle documentatie over het project op één plaats verzameld is
- Bevordert interactie met stakeholders door vraag/antwoord-modules
- Bereikbaar voor een brede doelgroep door 24/7 beschikbaarheid
- Staat binnen één dag online en is eenvoudig zelf te beheren
- Integratie met externe applicaties zoals: de BouwApp, Dialog en Mett
Het resultaat van onze ervaring
Het Online Bezoekerscentrum is het resultaat van onze jarenlange ervaring met stakeholders in het participatieproces op een beeldende manier informeren. Het viel ons op dat veel projecten om uiteenlopende redenen vertraging opliepen, bijvoorbeeld omdat slechts een beperkte groep stakeholders werd bereikt of omdat de verstrekte informatie verouderd of incorrect was. Daarom hebben we al onze kennis samengevoegd in een tool die zulke uitdagingen elimineert.
"Het toevoegen van de beleving, waardoor je een grotere groep aanspreekt die langer op het platform blijft, is voor ons dé toegevoegde waarde van het bezoekerscentrum."
"Het is de online poort tot ons project. Een inspirerende en laagdrempelige manier waarmee stakeholders in het project getrokken worden."
"Bij langlopende projecten heb je heel veel informatie. Je kan niet verwachten dat stakeholders dat zelf archiveren. Hier heb je alle informatie op een hele mooie manier gebundeld."
Impressie
Dijkversterking Lauwersmeerdijk
In Marken wordt momenteel gewerkt aan de versterking van de dijk, een noodzakelijk project voor de komende vijftig jaar. Het eiland, gebouwd op veen, vereist specifieke aandacht om de dijk…
Dijkversterking Marken
De dijk op Marken wordt versterkt om het eiland langdurig te beschermen tegen overstromingen. Het dijkversterkingsproject op Marken is momenteel in uitvoering en er wordt nauw samengewerkt met…
Zonnepark Meerstad Noord
De Gemeente Groningen wil in 2035 CO2-neutraal zijn. Om dit te halen moet 30% van de energie zelf opgewekt worden. Op basis van onderzoek zijn vervolgens geschikte locaties geselecteerd. Een van die…
Dijkversterking Waterschap Noorderzijlvest
De Waterschappen zijn bezig met de grootste operatie sinds de Deltawerken: alle kusten en riviergebieden op orde krijgen voor de zeespiegelstijging. Een dijkversterking als deze bestaat uit 3 fases:…
Dijkversterking Tiel-Waardenburg
Op 15 september is het online bezoekerscentrum geopend om als centraal informatiepunt te dienen voor de dijkversterking Tiel-Waardenburg.
Online Bezoekerscentrum Sint Elisabethsvloed
In samenwerking met Keijzer communicatie hebben wij dit mooie Online Bezoekerscentrum opgeleverd voor Waterschap Hollandse Delta. In dit belevingscentrum word je meegenomen aan de hand van de Sint-…
Online Bezoekerscentrum gemeente Beuningen
Online Bezoekerscentrum voor een realistische impressie van het windpark in gemeente Beuningen.